CATEGORIES

BERBIO FUSTERS xapa al cent per cent amb poliuretà

Fotografia de un técnico de BERBIO FUSTERS satisfecho con el comercial de Airmatic

BERBIO FUSTERS (B&B) ha decidit renovar la seva xapadora de cantells per encolar al cent per cent amb poliuretà. La cola de poliuretà és molt resistent, i la humitat no l’afecta. Amb molt poca quantitat, garantitza una subjecció del cantell molt forta. A més, és anti bacteriana. En la fabricació de mobles de cuina i bany, en el mobilitari escolar, d’oficina i, per descomptat, en laboratoris i instal·lacions sanitàries, és cada cop més demandada per als prescriptors de nova generació.

Quant femt una obra, donem una garantia que els cantells no es desenganxaran ni el taulell s’inflarà per culpa de la temperatura o la humitat de l’ambient – explicar Toni Bernaus, director comercial de l’empresa lleidetana-. Assegurem que el client tornarà a confiar amb nosaltres, perque al seu dia li vam fer uns mobles d’alta qualitat”.

 

 

HOLZ-HER, UN COP MÉS

Satisfets amb el rendiment de la seva anterior xapadora i amb l’assessorament i servei postventa d AIRMATIC, Berbio ha optat un cop més per la tecnología de HOLZ-HER per a mirar al futur, comprant una LUMINA 1380 multi.

Aleix Biosca, responsable de fabricació i soci de Toni Bernaus a B&B valora molt la comoditat, la rapidessa i la sencillesa que representa per al operari simplement haber de substituit el cartutx de cola a la màquina. “Es molt fàcil netejar i quasi no requereix manteniment -remarca-. Ja tenia l’experiència amb el sistema Glu-Jet, de HOLZ-HER, que incorpora el model anterior”.

El sistema Glu Jet de cartutxs de cola és ideal per a BERBIO FUSTERS. “Nosaltres nomes fem entre 60.000 i 70.000 metres l’any; necessitem una màquina que sigui fàcil de netejar, diariament, i que treballi les hores del dia que hagi de treballar, no un torn complet”.

La màquina incorpora l’opcional Mult Radio, nou a HOLZ-HER, amb el qual es pot donar l’acabat desitjat al xamfrà de la peça, realitzant un canvi automàtic del radi programat. “Enlloc d’ajustar tota la màquina, simplement ajustem un programa, sense necessitat de parar-la, i sense aixecar la capota”, explica Aleix Biosca.

Amb el sistema “Fast”, la HOLZ-HER funciona pràcticament a control numèric, el que és ideal per quant es treballa amb rapidessa i moltes peces diferents. És una màquina molt precisa, ajustable a la centèssima. I es possible discriminar el material si, en un moment puntual, el taulell porta fil o no. Si porta film, la màquina no farà cas al copiador, sinó que restarà les centèssimes del film. Això és, no es és necessari retirar el film perque el xapat quedi perfecte.

La nova HOLZ-HER porta incorporats uns dipòstis amb líquids antiadherents, netejador i abrillantador, que fan que cada peça quedi impecable a la sortida, i els restos de cola de poliuretà no es quedin enganxats a l’exterior del cantell o la melamina, ni als grups de la màquina. Algo fonamental, ja que resulta impossible retirar de les peces xapades aquests restos, un cop passades 48 hores.

Eliminar els repassos i tenir la seguretat de un xapat fort i precís al final és rentabilitat i clients satisfets de cara al futur.

 

 

CONFIANÇA EN AIRMATIC

Aquesta és la tercera xapadora de cantells HOLZ-HER que BERBIO FUSTERS compra a AIRMATIC. Des de la primera màquina, petita, sense tupís, que va comprar fa més de vint anys, a la següent automàtica i amb tupís d’entrada i sortida, fins l’actual, centrada en el xapat amb cola de poliuretà. BERBIO ja no vol una altra xapadora que no treballi amb sistema per injecció.

Per a major productivitat del seu client i major comoditat de l’operari, AIRMATIC ha incorporat a la xapadora un sistema de retorn de les peces ja xapades. Només t’has de preocupar de recollir cada peça que ve, i tornar-la a introduir per a xapar l’altre costat.

“Qualsevol cuina, que com a mínim porta 200 peces, estan xapades en un parell d’hores de treball -aclara Aleix Biosca-. La màquina necessita només mitja hora diaria de manteniment, al final de la jornada. Aquest temps estpa més que justificat, sabent que el dia següent només caldran dos minuts per començar a encolar de nou”.

La prestigiosa firma de Lleida admet que no es pot millorar l’acabat dels cantells. “volem fer tots els nostres mobles amb poliuretà -conclou Toni Bernaus-. Massís, xapa, pvc… Inclus a l’interior dels mobles. Tot”.

BERBIO FUSTERS ha apostat sempre per la qualitat. Per damunt de la mitja. Això explica el nivell de clients que tenen, el taller modèlic on treballen i el nom que tenen en el sector.

Font: www.madera-sostenible.com

Compartir:

ACERCA DE

Todo lo que quiere saber sobre tecnología y software para el trabajo de panel y madera.

¿Quieres estar al día y recibir las noticias más interesantes?

No te molestaremos con publicidad de terceros, y por supuesto, podrás darte de baja cuando quieras.